top of page
foredrag_bob_dylan copy.jpg

Bob Dylan 80/60

Bob Dylan er fyldt 80. For snart 60 år siden udkom hans debut.

En god anledning til at se tilbage på Dylans rødder. Jan Jessen deler således rejseminder og indtryk fra steder, der har haft en betydning for Bob Dylans udvikling som kunstner:
Fra barndommen i det nordlige Minnesotas ødemark, til New Yorks storbyjungle og isoleret familieliv i Woodstocks mørke skove.

 

Foredraget tydeliggør således, hvilken rolle steder og miljøer har spillet for den unge Dylans udvikling:
Fra en oprørsk gymnasietid i jernmalmens støv i det yderste ”udkants-amerika”, til plade-debuten, country-periodens albums som John Wesley Harding og Nashville Skyline, og det sene hovedværk Rough & Rowdy Ways fra 2020.

 

Foredraget slutter med en vurdering af, hvilken betydning Bob Dylan har som ældre kunstner med nobelpris i det 21. århundrede. For Bob Dylan bearbejder og videreudvikler fortsat ufortrødent sit livsværk – nogen gange til uigenkendelighed – under utallige koncerter mellem Roppongi og Roskilde, på den såkaldte ”never-ending-tour”.

Foredraget vil blive ledsaget af mange billeder i en flot præsentation, og selvfølgeligt lyd eksempler.

Som inspiration forud for foredraget, kan du se siden "Greenwich Village på plade", som Jan Jessen har skabt for Vejle Bibliotekerne ifm. et musikhistorisk foredrag.

-------

 

Jan P. Jessen har været optaget af Bob Dylan siden ca. 1980. Han har været kursusleder for en række højskolekurser om Bob Dylan og holdt foredrag om Dylan.
Han har desuden set Dylan ”live” utallige gange i mange lande, fortolket Dylans sange, og været på flere Dylan-ekskursioner i USA.

 

Frugten af denne (næsten) livslange beskæftigelse med Bob Dylan, vil du kunne nyde i dette jubilæumsforedrag.

bottom of page